Onveilige werkplek

In bedrijfsruimtes, magazijnen, bouwplaatsen etc. loopt men het risico betrokken te raken bij een ongeluk. Er is gevaar voor uitglijden, struikelen, vallen, lawaai , rijdende voertuigen (heftrucks) en er zijn de risico’s die samen gaan met het gebruik van gereedschap.

Ten behoeve van het voorkomen van letsel dient de werkplek veilig te zijn. Het gaat hierbij niet alleen om de inrichting van de plaats waar wordt gewerkt. Het brengt voor werkgevers ook de verplichting tot het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Veiligheidshelmen zijn verplicht op arbeidsplaatsen waar een gevaar op vallende voorwerpen aanwezig is. Handbescherming en handschoenen zijn verplicht voor medewerkers die met scherp gereedschap werken. 

Bescherming van de ogen en de huid is belangrijk bij het werken met smeermiddelen, hydraulische vloeistoffen en schoonmaakmiddelen (oplosmiddelen).  Bescherming van het gehoor (oordoppen) kan nodig zijn bij het werken met lawaaiige machines of apparaten of wanneer men daar of dichtbij moet staan.

 

Netwerkpartners

Letselschaderegeling 
Mark Veenstra, re 
Jorg van den Enden, re

Advocatuur
Jolette Derksen
Lieke Hilhorst

Mediation
Mariken Peters