Verkeersongeluk

Wanneer u als bestuurder van uw auto of als fietser of voetganger bij een verkeersongeval in het buitenland gewond bent geraakt, dan kunt u uw letselschade misschien verhalen.  Er moet dan sprake zijn van letsel door een ongeluk dat is ontstaan door de fout van een ander. Bijvoorbeeld door een achterop aanrijding (kop staart botsing), een voorrangsfout of andere aanrijdingssituatie.

Voordat gekeken wordt welke verkeersregels van toepassing zijn, zal eerste vastgesteld moeten worden op basis van het recht van welk land de schade geregeld moet worden. U komt uit Nederland, de wederpartij is misschien een Belg en het ongeval gebeurde net over de grens in Duitsland. Welk recht is dan van toepassing? Dat zoeken wij voor u uit.

Als dan blijkt dat het recht van een ander land van toepassing is, dan kijken we met u wat de verschillen zijn. En neemt u maar van ons aan, die zijn er zeker. Zo kent niet ieder land in Europa een goede bescherming van voetgangers en fietsers. En wordt het smartengeld waar u recht op hebt, in ieder land op een andere manier vastgesteld.

Een letselschade in het buitenland is zeker niet hetzelfde als een letselschade in Nederland. U kunt onze hulp goed gebruiken.

Wij helpen u graag met het regelen van uw letselschade. Bel 088 - 456 0123 of neem contact op met onze helpdesk voor een advies over uw situatie.

 

Netwerkpartners

Letselschaderegeling 
Mark Veenstra, re 
Jorg van den Enden, re

Advocatuur
Jolette Derksen
Lieke Hilhorst

Mediation
Mariken Peters