Inkomensschade

Indien u als gevolg van een ongeluk niet (volledig) kunt werken /arbeidsongeschikt bent geraakt en u daardoor gekort wordt op uw inkomen spreken we over schade wegens verlies aan arbeidsvermogen.

Verlies aan arbeidsvermogen is een vorm van letselschade waarmee u direct geconfronteerd kunt worden, maar kan ook een schadepost zijn die pas op termijn gaat ontstaan. Bijvoorbeeld als gevolg van het einde van een dienstverband. 

Er kan sprake zijn van inkomensschade (verlies aan arbeidsvermogen) omdat een contract niet verlengt wordt. De werkgever betaalde bijvoorbeeld het loon nog wel door, maar na het einde van het contract heeft u een  Ziektewet uitkering gekregen van UWV. Die uitkering is 70% van het loon.

De schade wegens verlies aan arbeidsvermogen kan ook ontstaan omdat u bijvoorbeeld voor het ongeval regelmatig extra uren werkte en uitbetaald kreeg. Het mislopen van die extra uren is dan schade.  Denk ook aan het mislopen van een bonus of gekort worden op een “niet ziek toeslag”.

Indien er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid volgt een WIA uitkering. Deze uitkering is ook lager dan het loon. Doorgaans 70%. Een WIA Vervolguitkering kan nog lager uitvallen.

Om de schade wegens verlies aan arbeidsvermogen in kaart te brengen moeten loonstroken, een eventuele CAO en een arbeidsoverkomst goed worden doorgenomen.  Dit is maatwerk. Maak een afspraak met een van onze casemanagers via 088-4560123.

 

Netwerkpartners

Letselschaderegeling 
Mark Veenstra, re 
Jorg van den Enden, re

Advocatuur
Jolette Derksen
Lieke Hilhorst

Mediation
Mariken Peters