Fietser

Gewond geraakt als fietser?  Bij een verkeersongeval tussen twee fietsers of een fietser en een voetganger gelden andere regels voor wat betreft de aansprakelijkheid dan wanneer er sprake is van een verkeersongeval tussen een fietser en een automobilist, motor, bromfietser (gemotoriseerde weggebruiker) etc.

Bij ongevallen tussen een fietser en een gemotoriseerde zal de schade van de fietser in de meeste gevallen sowieso voor 50% vergoed moeten worden door de verzekeraar van de gemotoriseerde. Bij fietsers jonger dan 14 jaar is dat bijna altijd 100%.

De verplichting van 50% en 100% schadevergoeding gaat niet op indien er voor wat betreft de verkeersdeelname van de fietser sprake is van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid.  Een gemotoriseerde is ook niet aansprakelijk indien er overmacht aangetoond kan worden.  

Over het recht op schadevergoeding kan soms een discussie ontstaan. Wij bieden u advies over de schuldvraag  en kunnen een eventuele discussie over de aansprakelijkheid voor u verzorgen.

 

Netwerkpartners

Letselschaderegeling 
Mark Veenstra, re 
Jorg van den Enden, re

Advocatuur
Jolette Derksen
Lieke Hilhorst

Mediation
Mariken Peters